Super-dragning Har du vunnit? Vinster Hit går pengarna Beställ lott Kryzzet Månadslotten Plus Vinnare

VINNARE


"Jag råkade slänga vinstbrevet" 

Före jul var det fullt upp för Barbro i Stockholm. Hon hade fyra familjemedlemmar som fyllde år, lägenheten skulle pyntas och det var mycket att stå i gällande alla föreningar hon är aktiv i. Så när det landade ett brev från Månadslotten, där hon har två lotter, tänkte hon att det var reklam eller något liknande.

– Jag hade skaffat en till lott för bara någon vecka sen, så när jag fick det stora kuvertet trodde jag att det var en bekräftelse. Jag tänkte att det var väldigt onödigt att skicka ett så stort och fint kuvert bara för att bekräfta mitt köp. Det gick i papperskorgen oöppnat.

Men lite senare kände hon att hon borde öppna det ändå, för säkerhets skull. Hon plockade upp brevet och öppnade det.

– Då stod det att jag vunnit 100 000 kronor! Jag kunde inte tro att det var sant. Det är så mycket pengar, jag har då aldrig varit med om något liknande. Jag har varit med i lotteriet i några år och det mesta jag vunnit tidigare är ett par hundralappar. Och så kommer denna vinst!

Barbro gick med i lotteriet för att stötta Synskadades riksförbund, eftersom hon känt flera som drabbats av synnedsättningar och vet hur viktigt det är att de får rätt hjälp.

– Jag har hela tiden tänkt att jag är med i lotteriet för att bidra, inte har jag haft en tanke på att jag skulle ta hem en storvinst! Det fanns aldrig på kartan. Därför jag har inte riktigt än fattat att det faktiskt är mina pengar. Jag försöker låta det sjunka in. Jag är otroligt glad och tacksam, även om jag inte förstått att det är sant än!

Vad pengarna ska gå till är redan klart.

– Jag har en väldigt stor balkong och jag har länge drömt om att glasa in den. På sommaren bor jag mer eller mindre därute och det är så tråkigt att inte kunna använda den på vintern. Det har varit för dyrt för mig att glasa in den, det kommer kosta runt 100 000 kronor. Men med den här vinsten går det ju! Det är helt perfekt.
Och vem vet, kanske sitter Barbro på sin inglasade balkong och njuter av en kopp kaffe när nästa vinstbesked kommer? Eftersom hon behåller sina två lotter har hon fortsatt chans att vinna!

Barbro-429x316.jpg


"Det var tur jag satt ner!"

När telefonsignalen ljöd i villan i Spånga en novemberkväll tänkte Carin att det var en telefonförsäljare, men hon valde ändå att svara. Och tur var det!

– Tjejen i andra änden sa att hon var från Månadslotten och frågade om jag visste om att jag vunnit. Jag vann 500 kronor för ett tag sedan sa jag. Då skrattade hon till och sa att detta gällde en större vinst – 100 000 kronor. Det var tur att jag redan satt ner, annars hade jag nog ramlat!

Och firandet satte igång så fort luren lagts på.

– Det första vi gjorde när jag fått vinnarsamtalet var att öppna en flaska champagne och skåla för vinsten, jag och min man.

Vad pengarna kommer gå till är inte bestämt än, men det pensionerade paret har lite idéer.

– Kanske att det blir någon resa eller att vi hjälper vår dotter. Men nog ska vi kunna sätta sprätt på dem hur som helst!

Carin har haft sin lott i Månadslotten länge och hon gick med för att hon gillar förmånstagarnas arbete.

– Jag gick med i lotteriet eftersom jag tyckte att pengarna går till ett gott ändamål. Sen har jag vunnit lite mindre vinster flera gånger, några hundralappar här och några hundralappar där. Och det har jag varit nöjd med! Att det skulle kunna bli en sådan stor vinst hade jag inte en tanke på. Men självklart behåller jag min lott, kanske jag har tur igen!”Nu ska jag ställa till med fest!”

Det finns en sensommardag år 2016 som Agneta nog kommer minnas för resten av sitt liv. Det var då det ringde på dörren och Månadslottens representanter stod utanför dörren med blommor och en stor check. På den stod: ”Du har vunnit 1 miljon kronor!”.

– Kära nån, det här är helt fantastiskt! Jag ska gå på middag ikväll, då ska jag ta med den här! skrattar Agneta och håller upp vinstchecken.

– Jag hade på känn att jag skulle vinna något stort, men att det skulle vara en hel miljon…

En vanlig pensionär i Sverige lever sällan i något överflöd, och så är det även för Agneta. Så pengarna kommer väl till pass.

– Nu ska jag aldrig mer klaga över min låga pension!


Men lite roligare upplevelser än de vardagliga kostnaderna kommer det också finnas rum för, det är ett som är säkert.

– Jag ska ut och resa! Jag ska till Österrike, där jag har vänner. Och så ska jag resa runt lite i Europa. Sen ska jag ställa till med en stor fest för alla som hjälpt mig de senaste åren, då jag haft det tufft.

– Och jag ska ju renovera! Det här är perfekt, nu behöver jag inte snåla på det heller. Vilket otroligt besked det här är! Stort tack!

1609-Agneta-Vinnarbild.jpg”Jag bara skakade och sprang runt i huset!”

Det var en helt vanlig förmiddag för Elvy, hon låg I soffan och läste en bok när telefonen plötsligt ringde. Några sekunder senare hade hon blivit miljonär.

- Jag trodde inte att det var sant när jag fick nyheten. Jag bara skakade och sprang runt i huset, berättar hon.

När Månadslotten knackar på dörren några dagar senare för att lämna över den gigantiska checken öppnar en väldigt glad Elvy.Hon berättar att hon velat renovera köket länge och att det nu äntligen kan bli av.

-Sen ska jag ska köpa en riktigt dyr och fin handväska, det ska jag unna mig. Om jag hittar någon jag vill ha!

Hon brukar rätta lotten via dragningslistan varje månad, men just denna gången hade hon glömt bort det. Därför kändes det extra overkligt när hon fick ta emot sin vinstcheck.

-Nu går vi ut och äter hela familjen för att fira! Jag bjuder!


Text/Foto: Malou Gudmundsson

1603-vinnare-elvy.jpg”Nu ska vi hem och fira med pizza och bubbel!”

Det var ett telefonsamtal som gav Irene det otroliga beskedet: hon var vinnare i Månadslottens Superdragning och med det var hon minst miljonär. Kanske mångmiljonär.

– När de ringde från Månadslotten och berättade att jag vunnit minst en miljon blev jag alldeles chockad. Personen i andra änden frågade: "Men blir du inte glad?" och det blev jag förstås, men jag var lite för ställd för att visa det. 

Dottern Åsa berättar om hur hon fick reda på det.

–Mamma ringde mig på jobbet och jag var väl lite stressad, jag fråga snabbt: "vad är det?" När hon sa att hon vunnit en miljon blev jag alldeles paff. Jag tappade hakan. Min kollega frågade vad som hände och jag kastade ur mig: "mamma har vunnit en miljon!".


Irene tog med sig Åsa ner till Stockholm där Superdragningen skulle ske. Där fick Irene välja en skraplott bland 100 stycken. Alla lotter innehöll vinster, som sträckte sig från 1 000 000 kr till 3 000 000 kr.

– Jag är inte den som blir nervös, men nu slår nog hjärtat lite extra snabbt, sa Irene och spred ut alla lotter på bordet.

– Ta den som känns bäst nu, mamma! ropade hejarklacken Åsa.

– Jag försöker, men de känns väldigt lika, skrattade Irene.

Till sist drog hon en lott och det blev nummer 41. Under spänning skrapade hon alla rutor och när den sista var skrapad stod vinster klar: 1 500 000 kronor!

– Det här är ju helt fantastiskt! En och en halv miljon kronor. det går knappt att förstå.

Vad vinsten ska gå till vet hon inte på rak arm, men det finns vissa lösa planer.

– Jag ska dela med mig till mina barn och barnbarn, sen tror jag faktiskt att jag ska köpa en ny bil. Min fungerar fortfarande, men det hade varit skönt med en ny. Och så fyller jag snart 75 år, då kanske det blir någonting festligt för familjen.

Men firandet över vinster sätter igång direkt.

–Nu ska vi hem och fira med pizza och bubbel! säger Irene och ler.”Jag ringde min syster och sa: Nu är jag helt självförsörjande!”

Lars-Erik i Teckomatorp har varit med i Månadslotten ett bra tag och trodde inte sina ögon när han fick hem vinstbrevet att han vunnit hela 250 000 kronor. När Månadslotten knackar på dörren med blommor och fika plockar han fram brevet som fick honom att skaka.

-Det är en helt otrolig känsla, man kan inte förstå det, säger han och ler.

Ett samtal som Lars-Erik verkligen kommer ihåg var samtalet till systern.

-Jag ringde min syster och sa: nu är jag helt självförsörjande!

Månadslotten blir bjudna på semlor och samtidigt skrattar han och säger:

- Jag kan inte köpa hela bageriet här i stan, men i alla fall en väldans massa fastlagsbullar!

Några andra vinnarplaner som Lars-Erik redan funderat ut var att han ska tapetsera om i lägenheten.

- Nu är det dags att få upp lite ljusa väggar!


Miljonvinst för Ulla

I strålande vackert väder åker vi hem till vinnaren Ulla. Hon är helt omedveten om vårt besök och blir jublande glad när vi håller upp checken vi haft med oss. Där står att hon vunnit 1 miljon kronor! 

– Va! Är det sant? Har jag verkligen vunnit en miljon?! utbrister hon överraskat.

Ja, det stämmer självklart! Ulla, som varit med i många år, har äntligen vunnit en högvinst.

Ulla och hennes man fick även svara på den obligatoriska frågan om vad de ska göra med vinsten.

– När glädjechocken lagt sig så ska vi nog kunna komma på något.

Det tror vi säkert! Stort grattis Ulla. Undrar vem vi får besöka härnäst?  


150501-ullastockholm.jpg

Det blir nytt kök för Kerstin

Trägen vinner sägs det, och det stämmer åtminstone på Kerstin, en glad tjej från Värmland som till vardags arbetar med barn.

– Jag har varit med i Månadslotten jättelänge, berättar Kerstin, och jag ska erkänna att även om jag vunnit en del småvinster genom åren har jag ibland funderat på att hoppa av.

Vi överraskar Kerstin med den glada nyheten att hon nu vunnit 100 000 kronor, precis när hon kommer hem tillsammans med sin dotter och sitt barnbarn.

– Va! Har jag vunnit så mycket, utbrister hon förtjust. Nu blir det ett nytt kök. Och vilken tur att jag inte avslutade min prenumeration!

Vi kan inte annat än hålla med. Att vinna en högvinst i ett lotteri är såklart en fråga om tur, men … utan lott är chansen att vinna noll!


1504-kerstin-vinnarsida.jpg


Lenas miljonlycka

Som en oväntad julklapp vann Lena supervinsten – på självaste julafton – inte mindre än 3 miljoner kronor! När vi överraskade henne hemma i vackra Hälsingland och hon fick höra nyheten hade hon dock väldigt svårt att tro på den.

– Det kan bara inte vara sant, utbrast hon chockat, det här händer bara andra!

– Inte förrän jag ser pengarna på mitt konto kan jag nog riktigt tro på det, la hon sedan försiktigt till.

Vad ska då Lena göra för pengarna?

– Jag har alltid sagt till mina barn att om jag vinner stort ska de få tio procent var av vinsten, berättar hon. Och så gillar jag att resa, så en del av vinsten kommer säkert gå till det, även om jag inte vill slösa med pengarna.

1502-vinnare-lena-halsingland.jpg


Dubbelt upp till Lennart

Lennart i Medelpad kan numera sälla sig till de lyckligt lottade som kan säga att de har tur i spel. I december hade han nämligen tre Pluslotter – och plockade hem vinsten på två av dem!

– Oj, har jag vunnit, säger Lennart överraskat när vi knackar på hemma hos honom för att berätta den glada nyheten.

Vinsten i Månadslotten Plus består av ett presentkort på Solresor värt 15 000 kronor samt ”fickpengar” på 5 000 kronor i kontanter. Det har Lennart vunnit, gånger två alltså!

– Nu kanske den där resan till Amerika äntligen kan bli av, säger Lennart lyckligt leende. Dit skulle jag så gärna vilja resa med min bror.

1502-vinnare-lennart-medelpad.jpg

Extra vinstchanser

Skaffa Månadslotten Plus – var med i utlottningen av en resa + reskassa varje dag. Hela året!

Beställ Månadslotten Plus

Klicka här för att beställa! Läs om hur du stödjer SRF och SDR här. Klicka här för att beställa en Månadslott.